2016-10-07 11:12:23• hírek • refszatmar.eu

Kárpát-medencei Ifjúsági Imaéjjel

Október 7-én hatodik alkalommal hirdetik meg a Kárpát-medencei Református Ifjúsági Imaéjjelt - írja a reformatus.hu.

„Az esemény célja, hogy mindannyian saját ifjúsági közösségünkön belül élhessük meg az egységet azzal, hogy gyülekezetünkben maradva egy éjszakán át imádkozunk, s így mégis több ezer fiatallal, de elsősorban a minket összekötő Istennel vállalunk közösséget", fogalmaz az oldal.

A szatmári egyházmegyénkben a Láncos templom ifisei csatlakoznak a programhoz, melyre mindenkit szeretettel várnak pénteken 19 órától.

Alábbiakban Csűry Istvánnak, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspökének eseményhez szóló üzenetét olvashatjuk.

"A tanítványok szeme elnehezült a Gecsemáné kertjében, és átaludták azokat az üdvtörténeti perceket, amelyekben Krisztus Jézus földre hívja Isten országát. A tőle tanult imádság elmondásakor nincs az a szív, mely ne dobbanna erősebbet, nincs az a lelkiismeret, mely ne illetődne meg, amikor az értelem is felfogja a "jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod" mélységét és magasságát.
Mégis elnehezül szemünk, a sötétségben elszenderedünk, virrasztani képtelenek leszünk! Hiszem, hogy református ifjaink imaéjjele bűnbánat a nehezen leküzdhető meglankadásokért, valamint hála is, Urunk azóta is érkező ébresztő üzeneteiért. A napokban olvastuk a következőket: "Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak. Éppen ezért: ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata. (Ef.5,15-17) Krisztus gyermekei képesek vigyázni, tudnak virrasztani és éberek egész éjszakán át. Ők azt is érzékelik, hogy ezt a statikus állapotot aktivizálni lehet és szükséges, azaz másokat is vigyázásra hívni, virrasztásra készülni és ébresztésre vállalkozni. Ott, ahol ilyen szolgálatra testvérek gyülekeznek csodák következnek, mint mindenkire kiterjedő figyelem, mint a testi-lelki megfáradás lankasztó közönyétől való kimentés, mint az új szív megébredt tulajdonosának másoknak is kívánatos ébresztő munkája. Manapság, amikor többet beszélnek a sötétség világáról, nekünk éppen a sötétségben kell a világosságot hordoznunk, másokkal megosztanunk és a világosság közöttünk való világát felmutatnunk. Isten országa közöttünk van, mert ez lett Isten akarata az Ő Fia áldozata nyomán.

A virrasztó ember vigyáz arra, miként él. Az apostol összefoglalja azt, hogy állandó útmutatóként előttünk álljon.
Esztelenül nincs áldás a vágyott életen, de Isten gyermekei rátalálnak a bölcsesség forrására. Mi vagyunk azok, akik ebben tanuljuk meg a vigyázat ismeretét. Alkalmas és alkalmatlan helyzetek állhatnak elő Isten Igéjének hirdetésekor, de elő kell állnunk, szólnunk kell, hogy a gonosz idők katasztrófái elkerülhetőek legyenek. Mi vagyunk azok, akik a kegyelem idejéről hitelesen szólhatunk. A türelmetlen korszak meggondolatlanságának bűneit és vétkeit csak az Isten akaratát felismerő és követő hívők vihetik az irgalom trónusa elé. Mi vagyunk azok, akik irgalomért esedezhetünk a Szabadító előtt, hogy mások is szabadságra jussanak.

Legyen a Kárpát-medencei Református Ifjúsági Imaéjjel virrasztása világra szóló, azaz, a teljes világ hitre ébredésének szolgálata!"

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: